4/22/2016

kausi 15-16 selätetty

Rovaniemen jälkeen oli kaksi treenipäivää ja lauantaina käynnistyi viikon mittainen kisajakso, jonka aikana laskettiin suurpuikan ja vauhtilajien SM-kisat ja puikan fis-kisa. Kelit oli tosi vaihtelevia. Melkein säännöllisesti joka toinen päivä oli aurinkoinen ja joka toinen pilvistä ja tuulista. Parina päivänä kisat jouduttiin perumaan täysin johtuen kovasta tuulesta. Lauantain suurpuikan yleinen SM kisa saatiin laskettua vaihtelevissa olosuhteissa. Ensimmäinen kierros auringossa ja toinen varjossa. Rinteen pinta oli haastava kuulalaakereineen. 
Sunnuntai olikin ensimmäinen välipäivä, kun SM-superi jouduttiin perumaan, koska rinteessä ei yksinkertaisesti nähnyt mitään. Onneksi maanantaina päästiin laskemaan superi ja kombi aurinkoisessa kelissä. Sunnuntai iltapäivällä alkanut ja maanantai aamulle jatkunut lumisade lakkasi, mutta jätti jälkeensä hyvin pehmeän rinteen. Pujottelu oli siis kuoppaista menoa. 

Tiistaina oli tarkotus laskea syöksy mitaleista, mutta jälleen keli oli niin heikko, että välipäivähän siitä tuli. Käytiin tyttöjen kanssa keilaamassa ajankuluksi, kun Ylläksellä on keilahallikin. 
Keskiviikkona laskettiin pujottelun fis-kilpailu. Oma laskemiseni yllätti minut. Rinne oli haastava, koska oli niin pehmeä, joten laskeminen oli suurimmaksi osaksi pelkkää kamppailua pysyä radalla. Laskin kuitenkin parhaat pisteeni tähän mennessä (76p.).

Suurpuikan juniorimitalit jaettiin torstaina. Vaikka edellisen päivän puikka olikin ollut tosi pehmeää menoa, kesti rinne tosi hyvin suurpuikan laskemisen. Ensimmäisen kierroksen laskuni oli todella surkea esitys, mutta onneksi toinen lasku oli hieman lähempänä omaa tasoani. 
Tänään laskettiin vihdoin syöksyä. Keli oli huikea! Aurinko paistoi eikä tuullut juuri ollenkaan. En ollut laskuissani nopea, mutta en voikaan paljoa odottaa, koska syöksyä en ole laskenut lainkaan tällä kaudella ennen tätä Ylläksen skabaa. Uudet suksetkin sain korkattua. Ylläksellä on onneksi niin helppo ja turvallinen syöksy, ettei paljoa tarvitse stressata, onko treenattu riittävästi. Syöksy oli todella hauska mielestäni ja siihen oli hyvä päättää vaikea kausi. 
Kisoista ei mitään menestystä tullut ja kausi oli muutenkin vaikea, joten nyt ansaitulle "kesälomalle" (toki koulua on vielä ihan riittävästi...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti