3/23/2016

helmi-maaliskuu kooste

Oonkin kirjoitellut viimeksi reilu kuukausi sitten...huhhuh. Paljon on kyllä kerennyt tapahtua sen jälkeen. Heti ensimmäisenähän Tahkon kisojen jälkeen oli penkkarit ja meillä on täällä tänä vuonna kuusi ylioppilaaksi valmistuvaa opiskelijaa. Täällä Nilsiässä tuo penkkarihulina on huomattavasti pienempää kuin kotona Espoossa, mutta hyvä, että täälläkin juhlitaan abeja. Hauska oli seurata abejen touhuilua ja samalla toki alkoi ajattelemaan, että jospa sitä itsekin kohta pääsisi pois. Pari vuotta pitäisi vielä jaksaa painaa lukiota ja sitten voi itsekin viskoa karkkia muiden niskaan.

Penkkaripäivän jälkeen olikin wanhojen tanssi- päivä. Meitä oli neljä alppia tanssimassa tänä vuonna ja kaiken kaikkiaan 11 paria. Aika naurettavan pieni joukkohan meitä oli verrattuna pääkaupunkiseudun satoihin tanssipareihin, mutta saatiin kuitenkin hyvät tanssit aikaiseksi. Tanssittiin kolmet tanssit, joista viimeisenä iltatanssit vanhemmille. Tanssit sujui yhtä näytöstä lukuunottamatta hienosti ja ilman ongelmia. Kiva päivä oli kaiken kaikkiaan.

Olin käymässä kotonakin, kun meillä oli hiihtoloma. Loma oli melko tapahtumarikas, tuli tavattua kavereita ja vietettyä aikaa ihan vaan kotonakin. Mukavaa päästä aina välillä kotiin valmiiden ruokien ääreen ja tottakai nähdä kotiväkeä!
Treenattukin on urakalla. Uudet fischerin pujottelusukset ovat tuoneet pujotteluuni pienen järjen siemenen, jota nyt olen oikein vaivalla yrittänyt vaalia ja kasvattaa. Molemmat lajit ovat edistyneet ja nyt ei enää ole niin huono itseluottamus kuin mitä muutama kuukausi sitten oli. Lasku on toki vielä epävarmaa, eli kahden peräkkäisen laskun ero voi olla ihan järjetön, mutta sitä varten treenataan, että kehitytään ja edistytään.
Olen myös ottanut askeleen kohti aikuistumista ja aloittanut autokoulun. Kesällä täytän siis kahdeksantoista ja mun olisi tarkoitus ajaa kortti samantien. Kaikki teoriatunnit olen jo käynyt ja kolme ajotuntiakin, viimeisimmän tänään. Ajaminen tuntuu kivalta, toki vielä vähän haastavalta, mutta ei pidä vaatia itseltään vielä virheettömiä suorituksia (pitää kuitenkin vaatia paljon, sillä ellei vaadi paljoa, ei voi koskaan saavuttaa paljoa). Teoriakokeen saan suorittaa vasta kesäkuun ensimmäisenä päivänä, ja sen jälkeen ajan vielä muutaman ajotunnin kotona Espoossa. Saattaa tulla melkoinen kulttuurishokki, kun siirtyy täältä Nilsiän autioilta kaduilta pääkaupunkiseudun neljän ruuhkaan...

Eilen palattiin takaisin Pyhän kisareissulta. Rehellisesti sanottuna kisareissu oli kohdallani vain tosi masentava kokemus. Mikään ei meinaan onnistunut. Onneksi kelit sentään olivat pelkästään aurinkoiset, koska olis saattanu päästä muutama ärräpää useampaan kertaan päivässä, jos taivaalta olis satanu loskaa niskaan, jonka tuuli olis vielä puhaltanut vaakatasossa. Kevätkelit alkavat nyt helliä ilmeisesti (tai toivottavasti).

Seuraavana edessä reilu viikon verran treeniä, jonka päätteeksi koeviikko ja sitten lähdetään kauden kruunaavalle reissulle, nimittäin Ruka-Ylläs reissulle. Reissu sisältää SM-kisat ja kestää melkein kolme viikkoa... Tsemppiä ja jaksamista tarvitaan siihen reissuun kyllä rutkasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti